HTML

Megnyitotta kapuit új blogunk!

2009.07.01. 00:00 KUTYATV

Az új blog linkje:  http://kutyastitkok.blog.hu/

 

Szólj hozzá!

Költözünk!!!

2009.05.25. 14:55 KUTYATV

Kedves látogatók!

Sajnos domain problémák miatt a kutyatv.blog.hu elköltözik, emiatt gondoltuk, hogy megújulunk, hatalmas meglepetésekkel fogunk szolgálni, de ezért néhány hétig szünettel a blog! Megértéseteket köszünjük! Körülberül 3 hét múlva közöljük veletek az új blogcímünket!

Szólj hozzá!

Leggyorsabb barátunk: Az Agár 2.

2009.05.18. 14:55 KUTYATV

                      Angol agár:

Nagy termetű, karcsú, elegáns, izmos kutya. Szeme sötétbarna. Feje hosszú, állkapcsa erős, fogazata szintén, elkeskenyedő lapos koponyája van. Szőrzete rövid, sűrű, testhez simuló. Az angol agár szürke, vörös, kékesszürke és fekete színekben fordul elő leggyakrabban de, csíkos és fehér vagy foltos színekben is előfordulhat. Végtagjai egyenesek, hosszúak, izmosak. Mancsa boltozatos. A farka lelóg és hosszú. Bár szelíd természetű, erős benne a vadászösztön hogy űzőbe vegye a macskákat és a kisebb kutyákat, ezért jobb, ha szájkosárral engedjük szabadon. Nem igényel sok foglalkozást, de a kiadós futás elengedhetetlen számára. Testtömegük 27-32kg. Magasságuk a marnál mérve a kanoknál 71-76 cm a szukáknál 68.5-71 cm. Ezt a fajtát ma kedvencként tartják, valamint az agárversenyeken láthatjuk őket.

 

Következő számunkban:

Az arab agarakkal ismerkedünk meg.

 

Szólj hozzá!

Képekben a kutya-macska barátság:

2009.05.15. 17:26 KUTYATV

Szólj hozzá!

Leggyorsabb barátunk: Az Agár 1.

2009.05.11. 14:23 KUTYATV

Afgán agár:

Az afgán agár erőteljes és méltóságos, mely gyorsasággal és kitartással egyesül. A feje büszke tartású és magasan hordott. Magatartására a méltóságteljeség, tartózkodás és a szenvedélyesség jellemző. Magasságuk a marnál mérve a kanoknál 68-74 cm, a szukáknál 63-69 cm. Az afgán agár minden színben előfordulhat. Mozgásuk folyamatos és rugalmas. Szeme ovális alakú, sötétbarna. Füle hosszú, a fejéhez simulva lelóg. Mellkasa a könyöke alá ér, végtagjai párhuzamosak, egyenesek, ujjai zártak, mancsa nagy, farka lelóg. Az afgán agár elegáns külseje miatt nagy népszerűségnek örvend.  Ebből adódik, hogy az egész világon kedvelt luxus kutya, de az agárversenyeken is megállja a helyét ez a nagyszerű kutyafajta.

Következő számunkban:

Az angol agarakkal ismerkedünk meg.

Szólj hozzá!

Nézzük meg mi vár ránk az elkövetkező hetekben!

2009.05.11. 09:44 KUTYATV

 

Blogunkban az elkövetkező időszakban minden héten bemutattunk egy-egy kutyafajtát. Ami keretében megtudhatják az adott fajokról a legfontosabb tudnivalókat!

Terveink szerint minden hónapban bemutatunk egy sztárt a kutyájával, egy interjú keretében! Ezekben a bejegyzésekben, minden fontosat megtudnak hazánk leghíresebb kutyáiról!

Valamint most keresünk egy állatorvost, aki a kutyák betegségeivel kapcsolatosan cikkekkel látja el oldalunkat, és akinek e-mailben kérdéseket tehetnek fel!

Folyamatosan kutyás képeket, videókat, játékokat, cikkeket osztunk meg önökkel, illetve nyereményjátékokban vehetnek részt!

Első nyereményjátékunk:

Kedves honlap tulajdonosok!

Nyereményjátékunkban az vehet részt aki kiteszi a linkünket az oldalára, majd ezt leírja a ide a hozzászólásokhoz aminek tartalmaznia kell weboldala linkjét valamint az ön e-mail címét, hogy tudjuk értesíteni, ha nyert! A nyertest ki fogjuk sorsolni!

Nyeremény: egy 5.000 Ft értékű TESCO vásárlási utalvány!

Szólj hozzá!

Kutyás szólások és közmondások

2009.05.09. 09:07 KUTYATV

Ezzel a bejegyzéssel azt szeretném bizonyítani, hogy az ember legjobb barátai a kutyák számos szólásba és közmondásba belopták magukat! Nézünk meg néhányat:

Amelyik kutya ugat, az nem harap.: A nagyszájú, mindig hangoskodó emberekről azt hiszik, hogy állandóan haragszanak vagy mérgesek valamiért. Néha félünk is tőlük, pedig általában nem szoktak veszélyesek lenni!

Hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát.: Aki hazudik, az mindig lebukik előbb vagy utóbb!

Kutyából nem lesz szalonna.: A rossz emberek nem változnak meg általában!

Köti az ebet a karóhoz.: Az ilyen ember makacsul ragaszkodik az igazához mégha olykor nincs is igaza. Nem hajlandó beismerni ha téved és igazáért képes veszekedni, akkor is ha tisztában van, vele, hogy tévedett!

Ha ismer még kutyákkal kapcsolatos szólásokat vagy közmondásokat akkor kérem ossza meg velünk és szóljon hozzá a bejegyzéshez!

Szólj hozzá!

Ezt a képet most találtam és nem tudtam megállni, hogy ne osszam meg önökkel

2009.05.06. 02:53 KUTYATV

Szólj hozzá!

Minden kedves olvasónkat szeretettel köszöntünk!

2009.05.04. 12:57 KUTYATV

Kedves Olvasóink!

Hamarosan megnyílik a magyar kutyás társadalomnak szóló oldalunk!

Mielőtt a nagyközönség megismerné az oldalt rengeteg munkát el kell végeznünk, interjúk, cikkek írását, készítését! Sajnos ezt a munkát még nem végeztük el, ezért úgy gondoltuk, hogy nem hozzuk létre az oldalt csak ha majd igényes tartalommal tudunk szolgálni! Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy addig is legyen egy hely ahol a magyar kutyás társadalom találkozhat!

Arra szeretnénk kérni önöknek, hogy tanácsaikkal, ötleteikkel, témajavaslataikkal és esetleges olyan tartalmaikkal amelyet megszeretnének osztani másokkal segítsék munkánkat, illetve hoszászólásaikkal adjanak nekünk visszajelzést és vegyenek részt a közösség munkájában.

Ha vállalkozó kedvűnek érzi magát akkor csatlakozzon csapatunkhoz és légyen része ennek a nagy közösségnek!

Üdvözlettel:

a kutyatv csapata

 

Szólj hozzá!